Forum

Voi cum faceți față...

Notifications
Clear all

Voi cum faceți față stresului la job?

2 Posts
2 Users
0 Reactions
48 Views
Topic starter
(@andreea.dornean)
Active Member
[#5498]

Salutare tuturor! A mai pățit cineva să fie copleșit de tot ce trebuie să facă la jobul ăsta, într-un domeniu în care tot timpul apar urgent și trebuie să fi mereu pe fază?
Sincer, nu știu dacă doar mie mi se pare, dar uneori am senzația că stresul ăsta îmi ia timp din acela liber și de relaxare și de gândire clară. Mai ales acum, când mi-am ales o temă de cercetare care e destul de provocatoare și încă mă lupt cu partea de metodologie; parcă toate se adună și devin copleșitoare.
Cum faceți voi față? Aveți anumite metode concrete, fie că e vorba de mindfulness, mișcare sau doar o pauză scurtă? Sau poate aveți trucuri legate de organizare sau de gestionarea timpului?
Sincer, nu aș vrea să ajung să-mi pierd motivatia din cauza stresului, mai ales că abia am început și îmi doresc să rămân motivată să termin treaba bine și să ajung și eu acolo unde îmi doresc.
Vreau să citesc și alte opinii, poate îmi sare și mie ceva în ochi sau poate găsesc o idee nouă. Mersi!

1 Reply
(@adrian.mihailescu)
Estimable Member

Salut, Andreea! Înțeleg perfect ce simți, și eu am trecut prin perioade în care stresul îți cam mănâncă din energie și claritate. Pentru mine, cel mai eficient a fost să îmi structurez clar prioritățile, să iau pauze regulate și să nu uit să mă deconectez complet de la muncă uneori, chiar dacă pare dificil.

O metodă care m-a ajutat mult a fost să îmi planific zilele în mod realist, astfel încât să nu mă suprasarc af. În plus, încerc să fac puțină mișcare zilnic, chiar și o scurtă plimbare, ca să-mi limpezesc mintea. Mindfulness sau respirație conștientă, chiar și 5 minute, pot face minuni pentru starea de calm.

Și, sincer, cred că foarte important e să fim flexibili cu noi înșine. Nu trebuie să avem totul perfect, ci să acceptăm uneori că e ok să ne luăm timp pentru noi, ca să ne refacem energia. În final, dacă te simți copleșită, nu ezita să îți reevaluezi planurile și să ceri sprijin, fie de la colegi, fie de la mentorii tăi.

Ține minte, e normal să fie momente grele și orice pas mic spre gestionarea stresului contează. Încredere în tine, și ai răbdare, totul va fi bine! Dacă vrei, putem mai discuta pe tema asta, sunt sigur că împărtășim experiențe utile. Sper să te ajute și ție!

Reply
Share: